Sex. Ja. Mensen raken zelfs nu, in 2017 nog in paniek als een vrouw over sex praat. Gelukkig trek ik me niets aan van de belachelijke maatstaven waarmee de maatschappij vrouwen beoordeelt. Ik vind dat mensen sex ontzettend opblazen. Nadat ik ontmaagd was, dacht ik: ‘’Was dit het? Is dit waar iedereen zo moeilijk over doet?’’ Begrijp me niet verkeerd. Sex is een belangrijk onderdeel van het leven, waar meer waarde aan gehecht zou moeten worden. Zoals bij alles in het leven, zijn er ook bij sex, regels. Maar net zoals bij alles in het leven, heeft de jeugd schijt aan regels.

IMG_8563
Illustratie door @daeizm

De manier waarop er tegenwoordig naar sex gekeken wordt, is heel dubbel. Aan de ene kant, zijn we zo vrij als het maar kan. Overal waar je kijkt, zie je naakte vrouwen. Op social media, in videoclips, zelfs in reclames. Aan de andere kant, reageren mensen nog steeds erg veroordelend bij het aanzicht van een vrouw. Als er een naakte vrouw op een billboard staat, is het kunst. Als een naakte vrouw op Instagram staat, is ze een hoer. Er zit natuurlijk, zoals bij veel dingen in deze tijd, totaal geen logica in.

Zoals ik al zei, zijn er regels. Ongeschreven regels, waar niemand zich aan houdt. Dit zijn volgens mij de belangrijkste regels als het over sex gaat.

 

  1. Er is duidelijkheid over de relatie die je hebt met degene met wie je sex hebt

Dit is één van de belangrijkste regels. Waarom is dit belangrijk? Simpel. Zodat je jezelf niet voor de gek houdt. Als jij weet dat degene in kwestie alleen sex van je wilt, dan hoef je ook niet meer van diegene te verwachten. Als je het daar niet mee eens bent, kun je beter geen seks met diegene hebben. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het komt in deze tijd vaak voor dat mensen afspreken ‘’casual sex’’ te hebben. No strings attached. Waarom doen we dat? Omdat we bang zijn voor liefde en we de hele dag opgegeild worden door alle nudity om ons heen. Casual sex gaat bijna nooit zo goed als afgesproken. Zo zijn er meisjes die na de sex toch meer willen en uiteindelijk van de man verwachten dat hij zich gedraagt alsof ze een relatie hebben. Dit resulteert in dat de man zich vreselijk ergert, terwijl het meisje er alleen maar verdrietig van wordt. Een ander scenario is dat de man na de sex besluit dat het meisje nu van hem is en verwacht dat zij zich daarnaar gedraagt. In beide gevallen loopt het niet goed af. Daarom is het zo belangrijk dat je duidelijk bent over je intenties en je mensen niet manipuleert om sex met je te hebben. Het is trouwens ook erg zielig als je dat nodig hebt.

 

  1. Je gebruikt anticonceptie

Zucht. Hoeveel mensen ken jij die dit doen? Mensen die echt met een condoom op zak lopen en altijd voorbereid zijn. Ik ken er niet veel. Misschien vijf. De jeugd lijkt maling te hebben aan anticonceptie. Alles in deze tijd is gericht op leven in het moment. Dat is dus ook wat we altijd doen. We leven in het moment. In het moment ben je geil, of dronken, of gewoon dom en besluit je geen condoom te gebruiken. Daarom hebben we een generatie van mensen die kinderen samen hebben, maar niet samen zijn. Ik kan jullie niet vertellen hoe vaak ik hoor: ‘’Ik ben niet in haar gekomen’’ of ‘’hij is niet in me gekomen’’. In 2017, zeggen mensen dat nog. Laat het voor eens en altijd duidelijk zijn. Iemand kan zwanger raken van het feit dat iemand in haar is geweest. Het maakt niet uit hoe lang de sessie duurt en het maakt ook niet uit of de man in haar is gekomen of niet. Dit is geen garantie dat ze niet zwanger zal raken en dit is al helemaal geen garantie dat je geen soa krijgt. Wees niet dom, kinderen. Gebruik anticonceptie.

 

  1. Je bent discreet over de persoon met wie je seks hebt gehad

Deze regel is er helemaal ingeschoten. Het lijkt mij normaal dat je de privacy van iemand anders waarborgt. Dat doe ik in ieder geval. Natuurlijk vertel je je vrienden wel eens over een ervaring. Dat is normaal. Wat echter niet normaal is, is hoe makkelijk mensen andere mensen tegenwoordig voor de leeuwen gooien. Hoeveel jongens hebben wij in deze generatie, die hun waarde en zelfverzekerdheid halen uit meisjes met wie ze seks hebben gehad? Zielige mannetjes die aan iedereen die het wil horen vertellen met wie ze sex hebben gehad. Waarom doe je dat? Waarom film je een meisje stiekem en stuur je het naar je vrienden op Snapchat? Een meisje geeft jou het mooiste wat er is. Haar vagina. Waar jij uiteindelijk stoer over gaat doen, voor de waardering van andere jongens. Zie je niet in hoe raar dat is? Bangalijstjes, filmpjes, exposen op sociale media. Het is het zieligste wat er bestaat. Gucci said: ‘’Exposing is a form of snitching.’’ Don’t forget, boys.

 

  1. Nee is nee

Dit is naar mijn mening de belangrijkste regel. Veel mensen lijken dit niet te begrijpen. Ik wil niet generaliseren, maar dit zijn vooral mannen. Als een meisje nee zegt, is het gewoon nee. Je hoeft niet aan haar te vragen waarom. Je hoeft ook niet aan haar uit te leggen hoe graag je het wilt. Wat je al helemaal niet moet doen, is drammen. Zoveel jongens doen dit. Zelfs de allerliefste jongens doen het, omdat ze niet begrijpen dat 5 keer nee en 1 keer ja, nog steeds nee is. Als jij een meisje moet overhalen om iets te doen, ben je verkeerd bezig. Het betekent dat ze het niet wilt en dat je haar probeert te manipuleren om het wel te doen. Daar moet je bewust van zijn. Denk aan je trots. Zo wil je het toch niet? Je wilt toch dat zij jou net zo graag wilt als jij haar? Het maakt niets uit of ze naar je huis is gekomen of als ze je op app al beloofd heeft dat jullie we iets zouden doen. Het is haar lichaam en zij heeft het recht om van gedachten te veranderen. Zij is jou daarin niets verschuldigd. Bij de allereerste ‘’nee’’, moet je het laten. Respecteer haar en jezelf.

Aan de andere kant, dames, als je ‘’nee’’ zegt, blijf daar dan ook bij. Geef niet toe omdat hij zeurt of omdat je denkt dat je het hem op de een of andere manier verschuldigd bent. Zo krijg je spijt en daar heb je uiteindelijk alleen jezelf mee. Doe alleen wat jij wilt doen en verder niets.

 

Zo zijn er nog meer regels waar niemand zich aan houdt. Daar zal ik echter in mijn boek ‘’De Laatste Generatie’’ dieper op ingaan. Wat ik probeer te zeggen is, behandel elkaar met respect. Respecteer de privacy van degene met wie je het bed deelt. Respecteer de wensen van elkaar. Gebruik een condoom. Het belangrijkste van alles is echter, vooral voor de dames, geniet van wat jij wilt doen. Maak je niet druk om wat andere mensen ervan zullen vinden, want daar wordt de seks niet beter of slechter van. Do you. Safely.

 

S.S.H.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s